5 küsimust, mis aitavad tunda rohkem tänulikkust selle üle, mis Sul juba on!

09/05/2016

Veetsin just 2 nädalat USA-s. Käisin kahel koolitusel, kohtusin Robert Kiyosaki ja mitmete teiste väga edukate inimestega. Täitus mitu reisiga seotud eesmärki, kuid üks oluline loodetud soovidest ei täitunud ja olin hetkeks pettunud.

13043794_10206185986349536_5811061134358437410_n

Roland Tokko, Edu Akadeemia asutaja.


Korraga aga – olles Silicon Valley’s ja suundumas Santa Barbara poole mööda maalilist Highway 1 maanteed, mis kulgeb Vaikse ookeani rannikul, läbides imelisi randasid ja käänulisi ookeaniäärseid mägiteid – tabas mind meeletult suur tänutunne.
Meenus aeg, mil soovisin, et mul oleks rohkem vabadust ja saaksin teegeleda enam nende tegevustega, mis mulle meeldivad, nt suhelda edukate inimestega. Lisaks olin alati unistanud, et ma ei peaks reisides muretsema, kas saan üht ja teist endale lubada või mitte.

Veendu, et annad alati rohkem, kui soovid tagasi saada; ole tänulik kõige eest, mis sul on, ning saad jõukamaks ja edukamaks, kui sa unistada oskad.

Mõistsin, et praegusel hetkel elan just selles vabaduses, mida olin kunagi soovinud. Kui ma keskendusin ja mõtlesin tagasi, millest olin unistanud ja mis on vahepeal  toimunud ning kuidas tänased tegemised minu soovidega kokku lähevad, siis tundsin äärmiselt suurt tänulikkust kõige üle, mis on juhtunud ja juhtumata jäänud. Tundsin, et olen tänulik kõigile neile inimestele, kellelt mul on olnud võimalus õppida ja kes on minu elu vähemal või suuremal määral puudutanud. Olen seeläbi saanud mõjutada ka teiste inimeste elusid. Ma olen tänulik iseendale piisava järjekindluse eest – ma ei ole lasknud takistustel ennast peatada.

Meenusid Anthony Robbinsi sõnad: ela iga päev tänulikkuse tundega, sest mida rohkem sa tunned, et sul on, seda rohkem sa oma elus koged ja seda rohkem oled sa valmis andma. Veendu, et annad alati rohkem, kui soovid tagasi saada. Ole tänulik kõige eest, mis sul on ja saad jõukamaks ja edukamaks, kui sa unistada oskad. Kuid sa pead kontrollima oma fookust.

Seega, kui pettud milleski või ei saa seda, mida soovisid, siis suuna oma fookus hoopis sellele, mida sa sellest said või oled juba saanud. Edu saavutamise võti on olla tänulik selle eest, mis sul juba on.

Siin on sulle üks harjutus, mida soovitan igal hommikul vähemalt kuu aega järjest teha, et harjutada enesesse tänulikkuse tundmine. Kui soovid olla õnnelikum ja saavutada oma elus rohkem, siis sa tahad seda teha ;)

Küsi endalt igal hommikul järgnevad viis küsimust ja pane vastused paberile kirja. Võid selleks endale ka eraldi tänulikkuse märkmiku sisse seada.

  1. Mis on minu eesmärk täna?
  2. Mida ma olen valmis andma teistele täna?
  3. Mida ma hindan ja mille eest olen praegusel hetkel tänulik?
  4. Mis on see, mida ma väärtustan, kui teine inimene minu heaks midagi teeb, ning olen talle tänulik selle eest praegusel hetkel?
  5. Mille üle ma praegusel hetkel õnnelik olen?

Kui teed seda harjutust järjekindlalt, siis talletad endasse tänulikkuse. Kuigi ma ise pole seda harjutust enam igapäevaselt kirjalikult teinud, siis on üsna loomulik, et päeva jooksul leian ennast mõtlemast asjade peale, mille üle ma tänulik olen, ja see tekitab meeletult hea tunde.

Autor: Roland Tokko

Loe lisaks: Anthony Robbins 10 õppetundi